Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MARHALEXIKON ABC RENDBE SZEDVE 18

2016.11.02

MARHALEXIKON

Csípős marhaszeletkék (Dendeng Pedas)
Hozzávalók:
50 dkg hátszín, 5 fej apró hagyma, 1 db hegyes erős paprika, 1 evőkanál olaj, fél evőkanál citromlé, só. A pácléhez:
1-1 evőkanál olaj és erős szójamártás, bors.

Elkészítése:
A húst fél órára lefagyasztjuk, majd éles késsel egy milliméter vékonyra felszeleteljük, és kocka alakúja vágjuk. Legalább egy órára a páclébe helyezzük. Forró olajon aranybarnára pirítjuk a vékonyra felkarikázott hagymákat és az erős paprikát. Egy másik serpenyőben ropogósra sütjük a hússzeleteket, majd a hagymás olajba keverjük. Sóval és citromlével ízesítjük.
Tálaláskor párolt rizst adunk mellé.

Csípős palacsinta
Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg darált marha-, vagy sertéshús, 1 nagy hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 1 evőkanál olaj, 40 dkg paradicsom, 2 erős zöldpaprika, 1 húsleveskocka, 1 doboz (40 dkg) vörös babkonzerv, 1 teáskanál őrölt kömény, 7 dkg reszelt sajt, 3 dl tejföl, só, bors, 8 db vastagabb, sós palacsinta.

Elkészítése:
Forró olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát és a szétnyomott fokhagymát, rátesszük a darált húst, és barnára pirítjuk. A felszeletelt paprikát, a paradicsomot, a babot, a leveskockával és a fűszerekkel hozzáadjuk a húshoz, és egészen lassú tűzön húsz percig pároljuk. Nyolc darab vastagabb, sós palacsintát sütünk, megkenjük a töltelékkel, felgöngyöljük, és tűzálló tálon egymás mellé helyezzük. Meglocsoljuk tejföllel, rászórjuk a reszelt sajtot, és forró sütőben átsütjük. Ha van otthon friss koriander, néhány levelet finomra vágva a töltelékekbe tehetünk, s a kész palacsintát koriander ágacskákkal díszíthetjük.
Ha kukoricalisztből sütjük a palacsintát, s a töltelékbe még egy kis csípős chili-port is keverünk, igazi mexikói palacsintát kapunk.

Csípős ragu 01.
Hozzávalók:
90 dkg marhahús, 1 paradicsompüré konzerv, 20 dkg zöldbab, 20 dkg zöldborsó, 1 fej vöröshagyma, 2 db chili, 1 szelet zeller, 3 db paradicsom, 2 mokkáskanál őrölt kömény, 3 mokkáskanál pirospaprika, 1,5 mokkáskanál őrölt bors, 2 teáskanál só, 5 dl víz

Elkészítése:
A darált marhahúst pirítsa barnára, miközben fakanállal morzsalékosra keveri. Adja hozzá az egyformán apróra vagdalt zöldségféléket és a fűszereket. Simítsa tepsibe, öntse alá a vizet, majd tolja 180 fokos sütőbe.
Negyedóránként megkeverve süsse 2-3 órán keresztül.

Csípős ragu 02.
Hozzávalók:
2 evőkanál olaj, 70 dkg marhahús, fél teáskanál só, 1 tasakos hagymaleves, 1 kávéskanálnyi erős paprika, 2 mokkáskanál őrölt kömény, fél teáskanál őrölt bors, 2 teáskanál kakaópor, 30 dkg konzerv zöldbab, 1 kis doboz paradicsompüré, 2,4 dl Coca Cola

Elkészítése:
A felmelegített olajon a megsózott darált húst pirítsa morzsalékosra és barnára. Az összes hozzávalót keverje alaposan össze, és öntse a húsra. Fedő alatt főzze gyöngyözve hat órán keresztül. Időnként az edényt rázogatva forgassa a ragut. Szükség esetén paradicsomlével pótolja az elpárolgott folyadékot.
Párolt rizzsel tálalja.

Csípős ragu 03.
Hozzávalók:
2 fej hagyma, 40 dkg darált marhahús, 1 nagydoboz paradicsomos babkonzerv, 1 kávéskanál chili-por.

Elkészítése:
A hagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk és összekeverjük a darált hússal. A masszát, mikrohullámú sütőhöz való edénybe tesszük, lefedjük és 600 W-on körülbelül 1 percig pároljuk, majd megkeverjük, és további 1 percig sütjük. Kivesszük a mikrohullámú sütőből, hozzáadjuk a babot, chilit, összekeverjük, és további 3 percig pároljuk lefedve.
Kenyérrel, salátával tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
MARHAHÚS RECEPTEK ABC RENDBE SZEDVE
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.