Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


MARHALEXIKON ABC RENDBE SZEDVE 23.

2017.05.18

MARHALEXIKON

Datolyás egyben sült (Pot Roast with Date)
Hozzávalók:
1 kg marha tarja, 4 teáskanál cukor, 3 evőkanál olívaolaj, 4 fej vöröshagyma, 1 dl vörös borecet, 1/2 teáskanál borsmenta, 5 dl csirkeleves, 2-2 dl narancs- és paradicsomlé, 20 dkg datolya, 1 csokor petrezselyem

Elkészítése:
húst minden oldaláról dörzsölje be sóval, borssal és kevés cukorral. Melegítsen fel két evőkanál olajat egy tűzálló tálban. Tegye bele az előkészített húst. Hat-nyolc perc alatt pirítsa barnára. Szűrőkanállal fektesse tányérra. A visszamaradt zsiradékban a vékony karikákra szelt hagymát párolja barnára. Öntse fel a fűszerekkel elkevert borecettel. Forralja fel, csökkentse minimálisra a hőfokot, és hintse rá a maradék cukrot. Kissé pirítsa le, majd húzza félre a melegről. Adja hozzá a narancslével és paradicsompürével simára kevert levest, majd tegye bele a húst és a kimagozott, elnegyedelt datolyát. Gyöngyözve főzze puhára. Ha megfőtt, tegye a lefedett tálat a 180 fokra előmelegített sütőbe.
Addig süsse, míg a leve besűrűsödik.
Finomra vagdalt petrezselyemmel megszórva, frissen sült krumpli lángossal kínálja.

Debreceni marhatokány
Hozzávalók:
60 dkg marhahús, 20 dkg debreceni kolbász, 10 dkg paradicsom,12 dkg zöldpaprika, 1 fej vöröshagyma, 8 dkg füstölt szalonna, 1 pirospaprika, só.

Elkészítése:
A húst ceruza vastagságú csíkokra vágjuk. Az apróra vágott szalonnát üvegesre fonnyasztjuk, a zsírjában megpirítjuk a finomra vágott vöröshagymát. Meghintjük pirospaprikával, beletesszük a húst és megsózzuk. Kevés vizet öntünk rá, és fedő alatt pároljuk. Amikor a hús félig puha, beletesszük a karikára vágott kolbászt, a felszeletelt zöldpaprikát és paradicsomot.
Tarhonyával vagy galuskával tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
MARHAHÚS RECEPTEK ABC RENDBE SZEDVE
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.