Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


NASSI LEXIKON - ÉDESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL 4.

2018.08.30

NASSI LEXIKON

Amerikai palacsinta USA
Hozzávalók:
1 tojás, 1 bögre liszt, 1 bögre tej, 1 csipet só, 1/2 zacskó sütőpor, 1 mk szódabikarbóna, 1 ek cukor

Az egészet összekeverve sűrű masszát kapunk, amiből enyhén olajozott v. forró vízzel átkent teflon serpenyőben tenyérnyi v. nagyobb, kisujj vastagságú lepényeket sütünk.
Variációk:
reszelt alma, banán, csoki reszelék.
Egy kis vajjal és juharsziruppal is finom

Amerikai palacsinta sziruppal 01. USA
Hozzávalók 4 személyre:
27 dkg liszt, 5 dkg vaj, 2 tojás, 2,5 dl kefir, 4 dkg cukor, 1/2 cs. sütőpor, só, 4 dkg margarin, 4 gombóc vaníliafagylalt, 4 evőkanál juharszirup és folyós méz, a díszítéshez citromfű

Elkészítés:
A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a kefirt és a megolvasztott vajat. A lisztet elkeverjük a sütőporral, majd hozzáadjuk a sót meg a cukrot, és a kefires keverékbe szitáljuk. A margarint adagonként, serpenyőbe felforrósítjuk, és a tésztából egymás után 12 vastag palacsintát sütünk.
Személyenként 3-3 palacsintát tányérra teszünk, rányomunk 1-1 gombóc fagylaltot és juharsziruppal vagy mézzel leöntve, citromfűvel díszítve tálaljuk.

Amerikai palacsinta sziruppal 02. USA
Hozzávalók:
8 dkg kukoricaliszt, 2 dl kefir, 12 dkg liszt, 2 dkg cukor, 2 dkg vaj, 1 tojás, 0,5 tk. só, 0,5 tk sütőpor, 2 ek. olaj, a sziruphoz: 30 dkg kristálycukor, 1 cs. vaníliás cukor, csipet só. 2 dl forrásban lévő vízben, állandóan kevergetve 5 percig főzzük a kukoricalisztet.

A tűzről levéve beleöntjük a kefirt, hozzáadjuk a lisztet, cukrot, sót, sütőport, olvasztott vajat és a felvert tojást. Sűrű tésztát kapunk. Palacsintasütőt gyengén kiolajozzuk, vékony palacsintákat sütünk. Kistányéron egymásra téve tálaljuk, közéjük leheletvékonyan vajat kenünk, és meleg sziruppal leöntjük.
Szirup:
a cukrot barnára pörköljük, ráöntünk 1 dl vizet, 1 percig forraljuk, végül beletesszük a vaníliás cukrot és a sót.

Amish sütőtökkalács (Pennsylvania) USA
Hozzávalók:
3 csésze liszt, 1.5 teáskanál sütőpor, 1.5 teáskanál szódabikarbóna, 2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál őrölt szerecsendió, 1 teáskanál őrölt szegfűszeg, 1 teáskanál őrölt szegfűbors, 25 dkg lágy vaj, 1 csésze cukor. 4 nagy tojás, 2 csésze főtt, tört sütőtök, (kb. 50 dkg), 1 teáskanál friss, őrölt gyömbér, 1 teáskanál vaníliaaroma, 0.5 csésze mazsola;

Tálaláshoz:
porcukor;

Az elkészítés módja:
Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű tortaformát, és melegítsük elő a sütőt 180°C fokra. Vegyítsük el a lisztet, a sütőport, a szódabikarbónát, fű-szerek közül a fahéjat, a szerecsendiót, a szegfűszeget és a szegfűborsot. Majd egy külön tálban keverjük habosra a vajat a cukorral, adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és velük együtt jól verjük fel. Borítsuk bele, a pépesített sütőtököt, és gyömbért és a vaníliaaromát, majd alaposan dolgozzuk össze. Szórjuk bele a lisztet és a mazsolát, és fakanállal forgassuk át, hogy minden elkeveredjen.
Öntsük a tésztát az előkészített formába, és süssük 55 percig, míg teljesen át nem sül.
Mikor a sütemény megsült, vegyük ki a sütőből, és teljesen hűtsük ki.
Tetejét szórjuk meg porcukorral.

Forrás:
NASSI LEXIKON - ÉDESSÉGEK A NAGYVILÁGBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.