Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYJÁBÓL 13.

2018.09.12

RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL

085. CSIRKESALÁTA (CHICKEN SALAD)
A csirkemell-filéket sós vízben főzze puhára. A főzőlében hagyja kihűlni. Szűrje le és törölje szárazra, majd vagdalja apró kockákra. Salátástálat béleljen ki megmosott, lecsepegtetett és nagyobb darabokra tépkedett salátalevéllel. Majonézt ízesítsen kevés narancslével, pár csepp konyakkal és keverje össze tejszínnel is. Kemény paradicsomot kockázzon fel és rétegesen rendezze el a csirkehússal együtt a salátaleveleken. A rétegeket sózza és borsozza, majd locsolja meg az elkészített öntettel.
Vékonyan felkarikázott keménytojással díszítse.
Fogyasztás előtt pár órára tegye hűtőszekrénybe.

086. CSÍPŐS CSIRKE (CHICKEN IN FIRE)
A csirkemell-filét szeletelje fel. Dörzsölje be sóval és őrölt fehérborssal. A vöröshagymát vagdalja apróra. Kevés zsiradékon hirtelen süsse meg a szeletek mindkét oldalát. A sülteket tegye félre és tartsa melegen. A visszamaradt zsiradékon párolja meg a hagymát. Ízesítse ketchuppal, Worcester mártással és kevés mustárral. Keverje bele az apróra vagdalt chili paprikát is. Forralja össze, majd fektesse vissza a húsokat. Öntsön rá pár deci fehérbort.
Lassú tűzön, mintegy 10 perc alatt főzze készre, miközben a pecsenyelé be is sűrűsödik.
Petrezselymes párolt rizzsel tálalja.

087. ALMÁS NYALÁNKSÁG (APPLE SOUCE)
Serpenyőben olvasszon fel vajat. Ezen süssön ropogósra felkockázott baconszalonnát, majd szűrőkanállal emelje tányérra. A visszamaradt zsiradékon a szálasra vagdosott vöröshagymát süsse világosbarnára. A tetején rendezzen el meghámozott, kicsumázott és felkarikázott almát. Alacsony hőfokon, lefedve párolja 10 percet. Ha az alma puha, szórja rá a kisütött szalonnát, s további néhány percig párolja.
Végül ízesítse sóval és fehérborssal.
Friss kenyérrel kínálja.

Forrás:
RECEPTEK ŐFELSÉGE KONYHÁJÁBÓL
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.