Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


REGGELIKRE, UZSONNÁKRA 1.

2018.09.10

REGGELIKRE, UZSONNÁKRA

Angol reggeli
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók:
25 dkg angolszalonna, 5 szál póréhagyma, 25 dkg reszelt sajt, vaj, só.
A megtisztított hagymákat 8 cm-es darabokra vágjuk. Előveszünk egy lapos edényt, majd egy kevés vizet öntünk bele és ebbe helyezzük a hagymadarabokat.
Egy csipet só hozzáadásával, fedő alatt 500 W-on 6 percig pároljuk. Amikor elkészült, két hagymadarabot összefogunk, vékony szelet angolszalonnába tekerjük és fogvájóval összetűzzük. Előveszünk egy másik tálat, kivajazzuk, a tekercseket belerakjuk, majd megszórjuk a már előkészített reszelt sajttal.
A sütőbe tesszük és 500 W-on 3 percig sütjük.

Camembert ropogós bundában
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók 2 személyre:
2 db, egyenként, 12,5 dkg-os camembert 1 tojás, csipetnyi só és bors 1 evőkanál liszt, 4 evőkanál olaj 3 evőkanál leveles mandula, 20 dkg sárgabarackbefőtt 6 evőkanál Ketchup, csipetnyi édes-nemes pirospaprika néhány salátalevél, 1 narancs a díszítéshez

Előkészítés:
A sárgabarackot - a levét felfogva leszűrjük és lecsöpögtetjük, a gyümölcsöt kis kockákra vágjuk, majd összekeverjük ketchuppal, pirospaprikával és egy kevés baracklével; a narancsot vékony szeletekre vágjuk. A salátaleveleket megmossuk, és gondosan leitatjuk, vagy kicentrifugázzuk.

Elkészítés:
A tojást felverjük és sóval, borssal ízesítjük; a sajtot először lisztbe, majd tojásba, végül leveles mandulába forgatjuk; a bundát óvatosan, de alaposan rányomkodjuk. Egy kis serpenyőben olajat forrósítunk, és a sajtok mindkét oldalát kb. 3 percig sütjük benne; majd kivesszük, és papírtörölközőn lecsöpögtetjük. A megsült camembert-darabokat a salátalevelekkel és a sárgabarackmártással egy tányéron szépen elrendezzük.
Narancsszeletekkel díszítve tálaljuk.
Tipp:
Nagyon gondosan panírozzuk, különben szétfolyhat!
(Nem árt kétszer mártani a lisztbe és a tojásba!)
Közepesen érett, kisméretű camembert-t használjunk, ne nagyobbat szeleteljünk föl, mert így a saját kérge is védi.

Chilis juhtúrófalatok pirítóssal
Magyar Konyha: Tekintetes juhtúró Hozzávalók: 40 dkg juhtúró, 8 dkg vaj, 2 g törött bors, 3 g pirospaprika, 1 kávéskanál Ínyenc Chili fűszerolaj, 1 dkg kapribogyó, fél csomó metélőhagyma, fél csomó zöldpetrezselyem, 2 db paradicsom, 1 csomó újhagyma, 8 db zsemle, só. A juhtúrót áttörtjük, hozzáadjuk a lágy vajat és fakanállal simára keverjük. Sóval, törött borssal, pirospaprikával és az Ínyenc Chili fűszerolajjal az átlagosnál erősebbre fűszerezzük. Vágódeszkára tesszük a kapribogyót, a metélőhagymát és a zöldpetrezselymet, majd mindhárom fűszernövényt együtt apróra összevágjuk. Az ízesített juhtúróba keverjük, majd egy üvegtál közepére ízlésesen felhalmozzuk. Szeletelt zöldpaprikával, cikkekre vágott paradicsommal és újhagymával díszítjük. 25-30 percre a hűtőszekrénybe téve kissé megdermesztjük. A zsemléket szeletekre vágjuk és szép világosra megpirítjuk. Az elkészített chilis túrót a frissen pirított zsemleszeletekre felkenve fogyasztjuk. Elkészítési idő: 50 perc Egy adag: 2268 kJ/ 540 kcal

Forrás:
rEGGELIKRE, UZSONNÁKRA
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.