Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


RIZSES LEXIKON - ÉDES RIZSEK 2.

2018.08.31

RIZSES LEXIKON

Gyümölcsös rizsfelfújt
Hozzávalók:
15 dkg rizs, 15 dkg cukor, fel liter tej, 3 tojás, 50 dkg gyümölcs vagy kompot, 1 púpozott ek. kakaó, 3 dkg vaj, só, fahéj.

Elkészítése:
A megmosott rizst annyi vízzel, amennyi ellepi, feltesszük főni, egy kicsit megsózzuk, majd ha a vizet magába szívta, ránotjük a tejet, köze keverjük a vajat. Egész kis lángon addig főzzük, míg a tejet a rizs magába nem szívta.
A tojássárgájákat, 20 dkg cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a tojások keményre vert habját, s óvatosan beleforgatjuk a teljesen kihult tejberizst. A massza felet kivajazott, zsemlemorzsával megszűrt tűzálló tálba öntjük, rá simítjuk a gyümölcsöt, megszórjuk cukorral es fahéjjal. A maradék rizst a kakaóval összekeverjük, és a gyümölcsre terítjük.
Közepesen meleg sütőben, kb. 35-40 percig sutjuk.
Málnaszörppel vagy higított baracklekvárral kínáljuk.

Forrás:
RIZS LEXIKON - ÉDES RIZSEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.