Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - A CÉKLASALÁTÁK 5.

2018.08.22

SALÁTA LEXIKON

CÉKLASALÁTA10.
Elkészítése:
Tisztított céklát reszeljünk meg tormareszelőn, keverjük össze törött köménymaggal, citromlével. Tálalás előtt pihentessük 1-2 órát letakarva. Ízesíthetjük cukorral is.

CÉKLASALÁTA 11.
Elkészítése:
Egyszerűen apró lyukú reszelőn lereszeli a céklát, ugyanígy tormát, összekeveri, és rendes cukrosecetes salátalét kever hozzá. Nagyon finom, én is gyakran készítem. Sőt, torma nélkül is jó.

CÉKLASALÁTA 12.
Elkészítése:
Nagyon finom és egyszerű: céklát és almát fele-fele arányban finom reszelőn lereszelni, citromlével és egy kis mézzel ízesíteni. Semmi más nem kell bele. Rögtön fogyasztható, de ha áll egypár órát, az se baj.
Időközben ereszt egy kis levet, azt is idd meg!

CÉKLASALÁTA 13.
Elkészítése:
lereszelem a nyers céklát, olívaolajt, vegetát, kevéske cukrot, sót és egy egész pici borecetet teszek rá. Ha nem szereted a borecetet, mustárt tégy rá egy kiskanállal. Behűtöm, s egy-két óra múlva össze is érett.
Vacsorára főételnek is elmegy, ha valaki fogyózik.
De ha nem, akkor is.
A nyers céklába köménymagot nem szoktam tenni

Forrás:
SALÁTA LEXIKON - A CÉKLASALÁTÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.