Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTA 5.

2017.06.08

SALÁTA LEXIKON

ALMASALÁTA SONKÁVAL
Hozzávalók 4 személyre:
3 db savanykás alma, 1 db kisebb zeller, 5 evőkanál citromlé, 20 dkg gépsonka, 5 dkg dió, 5 dkg majonéz, 2 dl kefir, 1 evőkanál mustár, csipetnyi só és cukor, a tálaláshoz néhány salátalevél

Elkészítése:
A zellert megmossuk, meghámozzuk, és vékony csíkokra vágjuk. Az alma magházát eltávolítjuk, fölcsíkozzuk, a zellerrel együtt a citromlével meglocsoljuk. A diót durvára törjük, a sonkát pedig szintén csíkokra vágjuk. A majonézt elkeverjük a kefirrel, a mustárral, sózzuk és cukrozzuk.
Tálalás előtt az almát, a zellert a dióval és a sonkával összevegyítjük, a salátalevelekkel bélelt tálra halmozzuk és a joghurtos majonézzel leöntve kínáljuk.

ASTORIA SALÁTA
Hozzávalók:
40 dkg zeller, 40 dkg savanykás alma, 1 doboz camembert sajt, 2 dl 12%-os tejföl, 2 dl joghurt, 5 dkg vagdalt dióbél, ízlés szerint cukor, ízlés szerint citromlé, ízlés szerint őrölt fehér bors, ízlés szerint só

Elkészítése:
A meghámozott zellert gyufaszál vastagságú csíkokra vágjuk és forrásban levő vízzel leöntjük. Öt percig állni hagyjuk, jól lecsepegtetjük és elvegyítjük a csíkokra vágott almával és sajttal. A tejfölből, joghurtból, egy csipet cukorral, néhány csepp citromlével, sóval, borssal öntetet készítünk.
Összekeverjük a többi hozzávalóval.
Jól behűtve, tetejét vagdalt dióval díszítve tálaljuk.

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTÁK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.