Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTÁK 6

2018.08.30

SALÁTA LEXIKON

AUSZTRÁL ALMASALÁTA - APPLE SALAD
Hozzávalók:
1db 20 unciás konzerv ananász darabok, 2 kvart (1 kvart = 1,136 liter) összedarabolt piros héjú alma (héjjal együtt), 2 pohár zöld magtalan szőlő, félbevágva, 1,5 pohár pörkölt pekándió, 1 pohár zeller, 2 pohár felaprózott friss petrezselyem
Öntet:
2 rúd vaj, 1/2 pohár cukor, 1 ek citromlé, 2 ek kukoricaliszt, 1 pohár majonéz

Elkészítése:
Leszűrni az ananászt, megtartani a levét és félretenni a darabokat.
Elkészíteni az öntetet:
kis lábasban összekeverni az ananászlevet, vajat, cukrot, citromlét, és felforralni közepes lángon.
Egy kis tálban összekeverni a kukoricalisztet és elegendő vizet, ahhoz, hogy egy sima keveréket kapjunk, ezt hozzáadjuk a felforralásban levő léhez.
Lecsökkenteni a hőfokot, és addig főzni, amíg a keverék sűrű és sima nem lesz. Lehűteni. Belekeverni mixerrel a majonézt. (Ezt előzőleg is bele lehet tenni)
A megmaradt ananász darabokat és az összes saláta hozzávalókat összekeverni, összerázni egy külön tálban, majd a kihűlt salátaöntetet hozzáadni.

BABCSÍRÁS ALMASALÁTA
Hozzávalók négy személyre:
1/2 kg alma, 10 dkg mungóbab-csíra /babcsíra/, 3 marék zsázsa, 1 kk szójaszósz, 1 kk méz, 2 ek olaj, 1 ek almaecet, 1 mk reszelt torma, citromlé, só, őrölt bors

Elkészítése:
Almát megmossuk, cikkekre vágjuk, magházát eltávolítjuk, húsát vékony szeletekre vágjuk.
Meglocsoljuk egy kevés citromlével, hogy megakadályozzuk a barnulást, majd összekeverjük a csírával és a megmosott zsázsával.
Az öntethez összekeverjük a hozzávalókat és leöntjük vele a csírás almát.

DIÓS ALMASALÁTA 01.
Hozzávalók 4 személyre:
2 savanykás, aromás alma, egy kemény fej saláta, 1 nagy narancs, 10 dkg durvára vágott dióbél, 10 dkg ementáli (Pannónia) sajt, 1 dl majonéz, 2 dl sűrű tejföl, 1 teáskanálnyi mustár, ízlés szerint só és törött bors

Elkészítése:
A mártáshoz a majonézt simára keverem a tejföllel, majd sóval, mustárral és törött fehérborssal ízesítem. az almát megmosom, kicsumázom, a narancsot meghámozom, felkarikázom és kockákra vágom. A fejes salátát megmosom, leveleire szedem és felcsíkozom.
A sajtot csíkokra vágom.
Az almát almareszelő legdurvább fokán héjastól lereszelem, és azonnal beleforgatom a mártásba.
Beleteszem a narancskockákat, a sajtcsíkokat, beleforgatom a salátaleveleket és a diót.
Az egészet jól összekeverem, befedem, és egy órányi hűtés után tálalom.

DIÓS ALMASALÁTA 02.
Hozzávalók:
12 diógerezd, 2 gyöngyhagyma, 4 evőkanál olaj, 1 evőkanál fehérborecet, 3 szál zellerlevél, 1 citrom, 2 alma (savanykás), 2 alma (starking), őrölt bors, só

Elkészítése:
A diót durvára, a hagymát 2 cm-es szárral együtt vékony karikákra vágjuk. Az olajat, az ecetet és a hagymát összekeverjük, majd sóval, borssal ízesítjük. A zellerleveleket letépkedjük a szárról, és a szárat vékonyan felkarikázzuk. Az almák magházát kivágjuk, majd az almákat karikákra vágjuk, és a citrom levével meglocsoljuk.
A kétféle almát váltogatva tányérokra rendezzük, a zellerszárral és a dióval megszórjuk, végül a mártást ráöntjük. Elkészítési idő 10 perc

FOLYTATÁSA KÖVETKEZIK!
Forrás:
SALÁTA LEXIKON - GYÜMÖLCSSALÁTÁK
Szerző:
Szerkesztette és Illusztrálta
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.