Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA - A BÖGRÉSEK 6.

2017.04.10

SÜTEMÉNYEK LEXIKONJA

BÖGRÉS MÁKOS 12.
Hozzávalók:
1 bögre tej, 1 bögre mák, 1 bögre cukor, 1 bögre liszt, 2 cs. sütőpor

Elkészítése:
Az egészet összedolgozom, s kivajazott tepsibe öntöm. Néha villával meg kell szurkálni. Ha már nem ragad a villára a tészta, akkor jó a süti. Ha kihűlt ki lehet fordítani a tepsiből.
Nagyon egyszerű, gyorsan elkészíthető süti.

BÖGRÉS MÁKOS 13.
Hozzávalók:
25 dkg sütőmargarin, 4 egész tojás, 1 csomag sütőpor, 1 csomag vaníliás cukor, 2 bögre liszt (2,5 dl-es bögre), 1,5 bögre cukor, 2 bögre darált mák, 1,75 bögre tej

Elkészítése:
A margarint a tojással, a vaníliás cukorral, a sütőporral és a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk felváltva a lisztet, a mákot és a tejet.
A kész tésztát kivajazott, kilisztezett tepsibe öntjük, és kb. 200 fokon kb. 40-50 percig sütjük.

Forrás:
ÉDESSÉGEK, SÜTEMÉNYEK - A BÖGRÉSEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.