Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


TOJÁSOK KÖNYVE - TOJÁSOS ELŐÉTELEK 7.

2018.09.08

TOJÁSOK KÖNYVE

FRANCIA TÜKÖRTOJÁS
Hozzávalók:
8 szelet kenyér, 1 db májkonzerv, 8 tojás, 1 csomó metélőhagyma, só, pirospaprika

Elkészítése: A kenyérszeleteket bő forró olajban ropogós pirosra sütjük, majd megkenjük májkrémmel, és forró tálra egymás mellé fektetjük őket. A tojásokból tükörtojást készítünk és minden szelet kenyérre, egy-egy tükörtojást csúsztatunk.
A tetejét meghintjük pirospaprikával és finomra vágott metélőhagymával.

FÜSTÖLT TOJÁS
Hozzávalók:
6 db tojás, 5 kk szójaszósz, 1 kk szezámolaj, 1-1,5 kk füstölt só, 1 kk cukor

Elkészítése:
Főzzük a tojásokat 4 percig, utána hűtsük le, majd vigyázva hámozzuk meg. Keverjük összes az ízesítőket, öntsük rá a meghámozott tojásokra és időnként megforgatva, 2-3 óra hosszat hagyjuk benne állni.
Füstölt só, hozzávalók:
1 rész szemes bors, 1 rész só A sót és a borsot keverjük össze, és erős lángon pirítsuk barnára, utána mozsárban törjük egészen finomra.

FÜSTÖS OMLETT
Hozzávalók:
20 dkg főtt füstölt hús, 8 tojás, 2 evőkanál liszt, 5 dkg reszelt füstölt sajt, 1 dl tej, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál tejföl

Elkészítése:
A habosra vert tojásokat összekeverjük a tejjel, a tejföllel, a liszttel és egy csipetnyi sóval. A főtt füstölt húst húsdarálón ledaráljuk és hozzákeverjük a tojásos masszához, végül beledolgozzuk az olajat is. Teflon serpenyőben vagy palacsintasütőben 4 omlettet sütünk belőle.
Még a serpenyőben rászórjuk a reszelt sajtot, majd meleg tálra csúsztatva kínáljuk.

Forrás:
TOJÁSOK KÖNYVE - TOJÁSOS ELŐÉTELEK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.