Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


ALMA LEXIKON - A TÖLTÖTT ALMÁK 5.

2018.09.04

TÖLTÖTT ALMÁK

HIHETETLENÜL FINOM TÖLTÖTT ALMA
Hozzávalók 4 személyre:
4 db nagyobb alma, 10 dkg rizs, 4 dl tej, 1 citrom, 5 dkg aszalt barack, 5 dkg mazsola, 8 dkg cukor, 1 dl tejszín

Elkészítése:
Az almákat elfelezzük, a magházat kiemeljük, és az alma húsát karalábévájóval kiszedjük úgy, hogy 1 cm vastag fala maradjon.
Citromlével ízesített vízben félpuhára főzzük. A rizst megmossuk, és a tejben megfőzzük. Az aszalt barackot a mazsolával együtt fölaprítjuk, a citrom héját lereszeljük. A kihűlt tejberizst ízesítjük a cukorral, a reszelt citromhéjjal és összekeverjük az almadarabkákkal és az összevágott aszalt gyümölccsel, végül beleforgatjuk a tejszínből vert kemény habot.
Az almákat lecsöpögtetjük, és üregükkel fölfelé üvegtálra ültetjük.
A magház helyére halmozzuk a tejszínes rizst.
Behűtve kínáljuk.

HÚSSAL TÖLTÖTT ALMA 01.
Hozzávalók:
15 dkg alma (egy nagyobb), 5 dkg darált marhahús, 5 g vöröshagyma, petrezselyemzöld, 5 g margarin, 40 g kefir, fél tojás, kevés reszelt torma

Elkészítése:
Meghámozzuk az almát, tetejét levágjuk, és a belsejét kikaparjuk. A margarinon üvegesre sütjük az apróra vágott hagymát, majd a húst beletéve, megfűszerezzük, és puhára pároljuk. Az almába töltjük, és tűzálló tálba ültetjük.
A kefirt elkeverjük a tojással meg a tormával, az almára öntjük, és a sütőben 30 percig sütjük.

HÚSSAL TÖLTÖTT ALMA 02.
Hozzávalók:
4 nagyobb, savanykás alma, egy citrom leve, 20 dkg darált sertéshús, só, bors, majoránna, 1 dl fehérbor, kevés vaj

Elkészítése:
A megmosott almát kivájjuk úgy, hogy körülbelül 2 cm-es fala maradjon. A magházát kidobjuk, a többi almahúst apróra vágjuk és összevegyítjük a darált sertéshússal, a fűszerekkel és a citromlé felével.
Az almába töltjük. Kivajazott tűzálló tálba tesszük, meglocsoljuk a maradék citromlével és a borral.
Közepes tűznél 25-30 percig sütjük.

Forrás:
ALMALAXIKON - A TÖLTÖTT ALMÁK
Szerző:
 
Szerkesztette és Illusztrálta


 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.