Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


VECTRA777 KONYHÁJA - EGYBESÜLT SERTÉSSÜLT

2018.09.06

VECTRA777 KONYHÁJA

A magazinban található receptúrák egy részét legalább egyszer már elkészítettem. Volt, amelyik nagyon megnyerte tetszésemet - főleg családom és barátaimét - ezeket ebben a rovatban gyűjtöttem össze, és. mint a többi rovatot, ezt is folyamatosan töltöm fel.
Kedvenceink, remélem Nálatok is tetszést aratnak....

 

EGYBEN SÜLT SERTÉSSÜLT
Hozzávalók:
70 dkg sovány sertéscomb vagy lapocka, 2 nagyobb fej vöröshagyma, makói, 5 gerezd fokhagyma, 1 dl fehérbor, Dobosi Pincészet, 1 csapott teáskanál só, 1 evőkanál bajor mustár, 1 mokkáskanálnyi frissen őrölt színes bors

Elkészítése:
A húsdarabot megmossuk és leszárítjuk, majd egy éles, hegyes kés segítségével kis lyukakat fúrunk bele. Ezekbe a lyukakba beledugdossuk a megtisztított és hosszúkás szeletekre vágott fokhagymát. A megtűzdelt combot minden oldalán megsózzuk, és frissen őrölt színes borssal bedörzsöljük. Ezután majd a mustárral bekenve beletesszük egy megfelelő nagyságú tűzálló tálba.
Aláöntök egy deci fehér bort, és a tálat saját fedelével letakarva a mikrohullámú sütőbe tesszük. Közepes teljesítményfokozatra kapcsolva, körülbelül huszonhárom-huszonöt percig pároljuk, közben egyszer - nemcsak a húst, de a tálat is - megfordítjuk. (Nem kell megfordítani a tálat, ha forgótányéros a mikrónk)
Ezután további tíz percig hagyjuk még a sütőben befedve, csak ezután szeleteljük fel.
Míg a hús párolódik, a megtisztított vöröshagymát vastagabb karikákra vágjuk, és amikor a hús megfordítjuk, akkor úgy rakjuk körbe a hús köré, hogy kevés húslé érje a hagymát.
Tálaláskor minden szelet húsra ráteszünk néhány párolt hagymakarikát, és tetszés szerinti körettel, salátával kínáljuk.

Italajánlat:
Bio Zánkai Budai 2008 minőségi száraz fehérbor
Régen közkedvelt fajta volt, de termőterülete a főváros terjeszkedésével lecsökkent. 1941-ben a Badacsony és a Balatonfüred–Csopaki borvidéken az új ültetvények telepítéséhez, illetve, a meglévők felújításához használták. A kéknyelű beporzó fajtája – boruk is sok hasonlóságot mutat. Kemény, de nem egysíkú. Egy igazi nyári kedvenc társ lehet a beszélgetéshez. Alkohol: 12 % vol. Ajánlott fogyasztási hőmérséklet: 12-15 °C 750 ml

Forrás:
VECTRA777 KONYHÁJA
Szerkesztette és Illusztrálta
 
 
 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.